Η Ιστορία της Naturactive

 cycloΦυτοθεραπεία Pierre Fabre, πάνω από 25  χρόνια εξέλιξης

Το 1961 το πρώτο φάρμακο που κυκλοφόρησε από την Pierre Fabre το Cyclo 3 fort χρησιμοποιούσε σαν δραστικό συστατικό το φυτό Ruscus aculeatus (λαγομηλιά ή Οξυμυρσίνη). Ήτανε τόσο μεγάλη η επιτυχία του που σύντομα καθιερώθηκε στη συνείδηση των γιατρών για την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων. Το παράδειγμα της Pierre Fabre ακολούθησαν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες με αποτέλεσμα σήμερα ένα πολύ σημαντικό των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται να είναι φυτικής προέλευσης. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι ερευνητές μελέτησαν όλο και περισσότερο το αστείρευτο απόθεμα του φυσικού κόσμου και πρότειναν νέες λύσεις ήταν μια επιφυλακτικότητα απέναντι στη συμβατική θεραπευτική και μια ανησυχία κυρίως όσον αφορά στην κατάχρηση των φαρμάκων στις Δυτικές αναπτυγμένες κοινωνίες.

Η ολοκληρωμένη εισαγωγή στον κόσμο της φυτοθεραπείας από τα εργαστήρια της Pierre Fabre πραγματοποιήθηκε το 1988, εκπληρώνοντας έτσι ένα από τα οράματα του ιδρυτή της εταιρείας του Κου Pierre Fabre. Η καινούρια αυτή σειρά περιλάμβανε 17 συμπυκνωμένα εκχυλίσματα φυτών σε μορφή κάψουλας (Πασιφλόρα, Ιεράκιο, Κόκκινη Άμπελος, κτλ.) και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους φαρμακοποιούς.

Μέσα από μια συνεχή εξέλιξη, μελέτη και παρακολούθηση των φυτών φθάσαμε στο σήμερα όπου η σειρά Naturactive χρησιμοποιεί σχεδόν 80 επιλεγμένα φυτά αναγνωρισμένα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για τη χρησιμότητά τους σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας (για τόνωση και ενέργεια, προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος, δίαιτα και αδυνάτισμα, πέψη και χώνεψη, μνήμη, διαταραχές ύπνου, κτλ.). Η ανακάλυψη νέων δραστικών φυτικών συστατικών, νέων συνδυασμών, χρήση των αιθέριων ελαίων και της αρωματοθεραπείας σε συνδυασμό με τη φυτοθεραπεία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον Όμιλο Pierre Fabre καθώς συνεχίζεται αυτό το μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των φυτών…

 


Εργαστήρια Naturactive |
Επικοινωνία | Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική cookies | Όροι Χρήσης | Credits